Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pixbo IBF F03 (GAMMAL)

Följ

F03 (GAMMAL)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pixbo IBF
Innebandy
F03 (GAMMAL)
A-slutspel Fatpipe

Match

IBF Dalen

1 - 3
Linköping
11 september 2016
13:30

Pixbo Wallenstam IBF F03

Referat

Finalseger i Fatpipe mot IBF Dalen


En taktisk triumf!

Efter en intensiv helg var det dags för en spektakulär avslutning: Final mot Dalen!

Vi spelade 3-3 mot dem i öppningsmatchen och hade stor respekt för deras kunnande, detta är ett lag med tekniskt skickliga spelare och ett bra passningsspel. Tjejerna har nog aldrig lärt sig så mycket om innebandys som i den matchen och nu var det dags att se om vi lärt oss läxan ordentligt.
För första gången under helgen hade vi en taktikgenomgång, något som vi inte behövt innan då tjejerna vet vad som gäller. Det var koncentrerade ansikten på alla 23 under genomgången där vi visade vart vi skulle låta motståndarna få ha boll och vart de inte skulle kunna få det. Denna match skulle inte bli samma sprudlande Rock & Roll innebandy från oss utan mer disciplin och smartness.

Redan i inledningen förstod vi att vi tänkt rätt och att tjejerna bestämt sig för att göra jobbet. Dessutom syntes det tydligt att vi rullat runt på mycket fler spelare än vad Dalen kunnat göra under cupen.
Vi var klart piggare.
Dalen hade mer boll än oss men på oftast på ofarliga ytor, medan vi fick till giftigare anfall. Dessutom hade vi två strålande målvakter som spred trygghet i laget.
Det var jämnt men vi kände ändå ett lugn och gjorde ett mål per period (borde kanske varit ett till i andra efter Grillens två klockrena stolpskott….).

I slutet tryckte Dalen på och fick in en reducering, men våra tjejerna var coola och jobbade lugnt vidare utan att drabbas av panik utan styrde matchen i mål.
Stor glädje och tårar, men kanske ändå lite lugnare än efter semifinalen.
Vi fick ta emot den välförtjänta bucklan och prischecken inför alla lyckliga, härliga och helt slutkörda föräldrar och tillresta släktingar.

Dalen var mycket värdiga finalmotståndare, mycket duktiga spelare och trevliga ledare.
Vi vill slutligen tacka alla lagen i denna cup. Mycket inspirerande att möta så bra motstånd ni har lärt oss massor, denna gången drog vi det längsta strået men det var tight.

Vi möts igen och då gäller det att vara på tårna.